За нас

История

ЛК Сърджикъл ООД е фирма, специализирана във вноса и търговията с медицинска апаратура и консумативи, която има значителен принос за развитието на медицината у нас. Някои от нейните основни достижения са:

  • Полага началото на лапароскопските операции в България с първата внесена у нас система за миниинвазивна хирургия и обучението на първите специалисти в тази област.
  • Популяризира лапароскопската хирургия, като създава център за обучение по лапароскопски операции за хирурзи и сестрински персонал с практически занимания и в продължение на 4 години обучава специалисти от България, Македония и Румъния.
  • През 1990 година въвежда нови за страната ни методи за лечение на кръвни заболявания, използвайки апаратите за плазмафереза на фирма Haemonetics.
  • През 1992 година внася първите продукти за пластична хирургия в България, откриващи нови възможности за корекция и отстраняване на драстични кожни белези и дефекти, следи от изгаряния, аномалии и асиметрии.
  • През 2006 година е доставен единственият за сега в страната апарат за пълни уродинамични изследвания на нидерландската фирма MMS, който позволява диагностицирането на заболявания на отделителната система.

Награди

ЛК Сърджикъл ООД е отличавана с престижни награди за утвърждаването на съвременни технологии в областта на медицината и висок професионализъм. Носител е на награди на BID (Организация за Бизнес Инициативи, чийто проучвания обхващат 165 страни от цял свят): златна награда през 2002 година, Ню Йорк, платинена арка на Европа през 2003 година, Франкфурт и диамантена звезда през 2005 година, Ню Йорк.

Награди
picture

 

ISO 9001:2015

От септември 2012 година ЛК Сърджикъл ООД преминава успешно ресертификационни одити на система за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарта ISO 9001:2015.